Om te zien wat er in de buurt te doen is, is het goed om eerst een kijkje te nemen op https://egmond.nl/. Deze site biedt een goed overzicht van onder andere restaurants, winkels en evenementen in de nabijheid. Op https://www.hollandbovenamsterdam.com/ staat een schat aan toeristische informatie over heel Noord-Holland.

Dichtbij:

  • Strand
  • Duinen
  • Wandelen en fietsen
  • De Bollenvelden
  • Alkmaar
  • Bergen
  • Egmond (Musea, klompenhoeve, Alpaca boerderij)

Wat verder weg:

  • Hoorn, Medemblik, Enkhuizen

Het strand

Het strand is natuurlijk voor veel mensen de belangrijkste reden om in dit gebied te verblijven.

Het strand is uitgestrekt en verdeeld in verschillende zones. Op onderstaande link kunt u meer lezen over de regels die gelden per zone.

Vanuit Huisje Duinvlinder is het ongeveer 3.5 km naar strandslag 28. Doordat deze niet bereikbaar is met de auto is het hier nooit druk. Ook op warme zonnige dagen vindt je hier een rustig plekje.

De duinen

Huisje Duinvlinder ligt tegen het Noord-Hollands Duinreservaat. De ingang ‘Het Woud’ die alleen toegankelijk is voor fietsers en wandelaars ligt een paar honderd meter van het huis. Het duingebied wordt gebruikt voor waterzuivering. Het gevolg is dat er veel vennetjes zijn met zoet water, tot zelfs vlak bij zee. Het duingebied is een paradijs voor diverse flora en fauna.

https://www.pwn.nl/noordhollands-duinreservaat

Wandelen en Fietsen

Met zoveel natuur voor de deur is Huisje Duinvlinder een ideale basis om de dagen sportief te besteden.

Wandelen:

Er zijn verschillende aangemerkte wandelpaden maar u kunt natuurlijk op de bonnefooi.

Boven de lijn Bergen-Bergen aan Zee bevindt zich het duingebied van Schoorl waar ook uitgebreid gewandeld kan worden. Via sites als Komoot of Routeyou zijn talloze wandelroutes te vinden.

Fietsen:

Er zijn verschillende fietsverhuurbedrijven in de regio, te vinden op egmond.nl. Als je gewoon voor een dagje een fiets wilt huren is de makkelijkste manier de camping bij het park, waar ze voor heel redelijke prijzen allerlei soorten fietsen verhuren.

Alkmaar en Bergen

Alkmaar is een van de mooiste oude Hollandse steden en ligt op fietsafstand van Huisje Duinvlinder. Een goede start is altijd de plaatselijke VVV gevestigd in de beroemde Waag van Alkmaar. Een rondleiding door kenner van de stad kun je daar boeken. Een goede manier om de stad te leren kennen.

Bergen

Het schilderachtige kunstenaarsdorpje Bergen ligt op 3 kilometer van het Huisje. Het is een prachtig dorpje met als middelpunt de oude ruïnekerk.

https://www.bezoek-bergen.nl/

Als het even geen strandweer is…..

Als het weer even niet geschikt is voor activiteiten in de natuur of aan het strand dan biedt de directe omgeving leuke uitjes. Denk dan aan de Abdij van Egmond en het museum van Egmond en in Bergen het zeeaquarium. Of de Alpaca boerderij aan de weg naar Alkmaar.

En wat verderop:

Met de auto zijn nog een aantal mooie oude Hollandse steden te bereiken. Hoorn en Enkhuizen zijn beide zeer de moeite waard en vergeet niet de stoomtram Hoorn-Medemblik en het stoommachinemuseum van Medemblik.

https://stoommachinemuseum.nl/ https://www.stoomtram.nl/